BorsOnline - Friss hírek - Hírességek - Sportvilág - Testi és lelki harmónia


A legnagyobb veszély nem a fürdőszobában leselkedik ránk.

Egy higiéniai szakértő figyelmeztetett a vészjelzésekre azoknak, akik a zöldségeket szeletelés után elfelejtik elmosni a vágódeszkát. Rámutatott, hogy ezek a tisztítatlan felületek ideális környezetet biztosítanak a baktériumok és kórokozók számára, amelyek komoly egészségügyi kockázatot jelenthetnek.

Sokakban él az a tévhit, hogy a veszély csak a nyers vagy félig átsütött húsok fogyasztásával kapcsolatos. Valójában azonban a zöldségekkel sincs minden rendben, amikor az egészségügyi kockázatokról beszélünk. Kutatások során kiderült, hogy a vágódeszkák akár 200 százalékkal is szennyezettebbek lehetnek coliform baktériumokkal, mint a vécék. Továbbá, olyan mindennapi élelmiszerek, mint a burgonya és a póréhagyma is okozhatnak ételmérgezést, így érdemes fokozottan figyelni az alapanyagok higiéniájára.

A kutatások szerint a ritkán tisztított vágódeszkák komoly mikrobás szennyeződésekkel terheltek, beleértve a veszélyes E. coli baktériumokat is. Dr. Lisa Ackerley, aki élelmiszer-higiéniai szakértő és a Globális Higiéniai Tanács elismert tagja, arra figyelmeztetett:

Kiemelte azt is, hogy a fürdőszobákra egyre inkább fókuszálnak az emberek, míg a konyhák gyakran háttérbe szorulnak és nem kapnak elegendő figyelmet.

Related posts