Brokkoli tormamártással | Vajdaság MA Fedezd fel a friss és ízletes brokkoli különleges kombinációját a pikáns tormamártással! Ez a fogás nemcsak tápláló, hanem remek választás a hétköznapi étkezésekhez, hiszen a torma fűszeres íze remekül kiegészíti a b


- 3-3 púpozott evőkanál liszt és frissen reszelt, ízletes torma, amelynek zamata feldobja az ételt.

Fazékba belehelyezzük a megtisztított brokkolifejet, belehintjük a sót és a köménymagot, felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje, és takaréklángon puhára főzzük ügyelve arra, hogy ne főljön szét. Közben a vaj és liszt keverékéből világos rántást készítünk, hozzáadjuk a tormát, és kevergetve fél percig pirítjuk, Felöntjük 0,5 l hideg vízzel, ízlés szerint megsózzuk, és takaréklángon felforraljuk. Levesszük a tűzhelyről, belekeverjük a tejszínt vagy tejet, ízlés szerint ecetezzük, és azonnal melegen a brokkolival és sós vízben főtt krumplival tálaljuk.

Related posts