Horgásztanya Vendéglő - Ráckeve: Ahol a nyugalom és a jókedv találkozik, és Béla úr sem zavarja meg a pihenést!


Felfedeztem a környék rejtett gasztronómiai kincseit, de a sült tarja hagymás tört krumplival mindent felülmúl. És ez csupán a kezdet... a túrógombóc, mint egy édes álom, elrepít minket a mennyország ízvilágába.

„Írtál már ajánlót a Horgásztanyáról?” - tette fel a kérdést a barátnőm, miközben elhaladtunk az étterem előtt a Kis-Duna-part varázslatos sétányán. Amikor bevallottam, hogy még nem tettem, egy pillanatra meglepetten nézett rám, majd szinte megdorgált, hogy nem lehetek ennyire étel irigy. De hát, miért ne lehetnék?

Abban, hogy végül mégis úgy döntöttem, írok a kedvenc éttermemről, jelentős szerepet játszott az a különleges élmény, amit ott átéltem. Az ízek, a hangulat és a figyelmes kiszolgálás mind hozzájárultak ahhoz, hogy ne tudjam szó nélkül hagyni ezt a helyet.

Természetesen, nem csupán a tarja az, ami elbűvöl, de ez kétségtelenül a szívem csücske. A tatár beefsteak íze különösen magával ragadó, és a roston sült garnélák is igazi ínycsiklandóságok. És ne felejtsük el azt a fantasztikus marhapörköltet – egyszerűen ellenállhatatlan!

Ez a világbajnok! Bár nem vagyok éppen pörköltes rajongó, de ami igazán különleges, az mindig megérinti a szívemet. Gondolj csak a harcsapaprikásra túrós csuszával – ez egy olyan ízélmény, amit sosem felejtesz el!

Bevallom, sajnálatomra még nem jutottam az étlap végére, a következő amit kipróbálok a vadas marha lesz zsemlegombóccal.

Nem értem, hogyan lehet ennyire könnyed, lágy és szinte mennyei. Ismételten megpróbálom felfogni, hiszen még akkor is átjár a varázsa, amikor csupán egy korsó friss, csapolt meggyes sörért ugrok be a barátaimmal.

Amiben a Horgász igazán különleges, az az, hogy...

Ki lehet ülni a stégre egy pohár bármivel, míg elkészül az étel. Érdemes is, és nem csak a panoráma miatt. Ez egy igen népszerű étterem, van, hogy egyszerre ünnepelnek szülinapot, tartanak esküvőt, de nem ám úgy, hogy zártkörű a rendezvény. Kényelmesen elfér mindenki, de mivel a séfnek is csak két keze van, így ilyenkor szólnak, hogy várni kell, akár egy órát is. Ez persze nem mindennapos, de előfordul.

Egyszer úgy hozta a véletlen, hogy az étkezésünket egy különleges kaland követte. Az ételt előre megrendeltük, majd egy közeli kikötőből béreltünk egy hajót. Ezen a csodás Kis-Dunán evezve egy órás felfedezőútra indultunk. Így az étkezés élménye egy egészen új dimenziót nyert: nem csupán ízekkel gazdagodtunk, hanem a természet szépségeit is felfedezhettük.

Valahogy attól a nyugalomtól, ahogy ő ott létezik, köszön, beszélget, egy mozdulattal elrenez dolgokat, olyan igazi békebeli hangulata lesz a vendéglőnek. Nem csoda, hogy rengeteg törzsvendéggel dicsekedhetnek. Sokan ott kezdik a napot egy jó kávéval, aztán délben visszamennek menüzni este meg kitárgyalni a meccset.

Attól, hogy a hely családias, még normálisan kell viselkedni. Inkább böngésszem hosszan az étlapot, hogy végül rendeljek egy jó sült tarját és túrógombócot.

Related posts