KEMMA - Fedezd fel a tökéletes receptet a lágy, ínycsiklandó mézeskalács elkészítéséhez!
Mitől válik a mézeskalács igazán puhává? Kérdés, ami sokunkat foglalkoztat, különösen az ünnepek közeledtével. Vajon elkészíthetjük-e ezt az ínycsiklandó édességet anélkül, hogy pihentetnénk a tésztát? És hogyan készítsük el a hagyományos, nagymama-féle mézeskalácsot, amely mindenki szívét megdobogtatja? Rengeteg kérdés kering ilyenkor, és most készen állunk, hogy megosszuk veletek a titkos receptet a mindig puha mézeskalácshoz, valamint néhány hasznos tippet és trükköt, amelyek garantáltan sikeressé teszik a süteménykészítést!
Ahogy a sütőtök sütésének időszaka lassan a végéhez közeledik, új, édes illatok kezdik betölteni a konyhákat. A gyömbér, szegfűszeg és fahéj aromái már üzenik, hogy itt az ideje a mézeskalács készítésének. Legyen szó egy jól bevált recept újraalkotásáról vagy az első próbálkozásról, összeállításunkkal szeretnénk segíteni, hogy az asztalra azonnal puha, ízletes mézeskalács kerülhessen.
Az első és leglényegesebb lépés a hibátlan tészta elkészítése. Ehhez most megosztunk veletek egy praktikus mézeskalács receptet, amely garantáltan sikerélményt nyújt!
Bónuszként még egy egyszerű mézeskalács recept, hamuzsírral!
A mézeskalács díszítésekor a klasszikus cukormáz a legnépszerűbb választás, de fontos, hogy erre is ügyeljünk. Ha a süteményünk gyorsan, pihentetés nélkül készült el, akkor a máz elkészítésekor is törekedjünk a kifogástalan minőségre. A végeredmény így igazán lenyűgöző lesz!
A porcukrot mindig érdemes alaposan átszitálni, hogy a végtermék selymesebb legyen. A tojáshabhoz hozzáadott só segít megőrizni a hab fehérségét, míg a citromlé ragyogóbbá varázsolja azt.
Egy tojásfehérjét 2-3 perc alatt kell kemény ahbbá verni a robotgéppel, majd jöhet 20 deka porcukor a csipet sóval és egy evőnakál keményítővel. A felét adjuk először a habhoz, majd a fokozatot növelve verjük három percig. Jöhet a maradék porcukor és még 5 percig verjük. Végül jöhet a citromlé.